Telenet Business mag dan wel nationaal opereren, de telecomprovider draagt er wel toe bij dat bedrijven zich digitaal kunnen klaarstomen – ook voor een internationaal parcours. Daarnaast investeert Telenet in beloftevolle en toekomstgerichte start-ups, scale-ups en bedrijven die internationaal actief zijn. Met digitalisering als kerntaak kent Telenet Business bovendien de bijbehorende uitdagingen door en door, en die zijn overal soortgelijk. Geert Degezelle, CCO bij Telenet Business, licht toe.

Waarom sponsort Telenet Business een event als FIBA 2023?

“Met Telenet Business helpen we bedrijven hun digitale uitdagingen om te zetten in zakelijke kansen. Naast connectiviteit bieden we diensten zoals internet, telefonie, oplossingen om digitaal samen te werken en te communiceren, cybersecurity, slimme beeldschermen en volledige managed services. Alles opdat ze optimaal kunnen zakendoen. Kortom, we hebben een warm hart voor ondernemingen, entrepreneurship en alle initiatieven die dit stimuleren. Dus onze sponsoring past binnen dat kader.”
 

Voor welke digitale uitdagingen staan ondernemingen vandaag?

“Elk bedrijf – van start-up tot grote speler – worstelt eigenlijk met dezelfde drie digitale uitdagingen: bereikbaarheid, performantie en security. Want in de digitale wereld bestaan er geen sluitingsuren. Je moet altijd presteren en beschikbaar zijn. Systemen moeten schaalbaar zijn en cybersecurity wint alsmaar meer aan belang. Maar de mate waarin ondernemingen hiermee kampen, hangt vaak samen met hun levensfase en digitale maturiteit. Die verschillende behoeftes begrijpt Telenet Business als geen ander, waardoor we heel gericht oplossingen kunnen bieden.”

Hoe zien die verschillende noden aan dienstverlening er dan uit?

Starters zien digitalisering vaak als een enabler, een kans om hun business snel mee uit te bouwen. We helpen hier bij de bron en kunnen standaardoplossingen voorzien. Door de jaren heen bouwt elk bedrijf systemen op. Tools en extra systemen worden ad hoc toegevoegd. Dat zien we vaak bij kmo’s. Met oplossingen, advies en begeleiding helpen we hen te komen tot overkoepelende en gestroomlijnde systemen. We ontzorgen hen bij hun digitale transitie zonder dat hun business daaronder lijdt – want continuïteit is cruciaal – en zonder dat ze daarvoor zelf ICT-specialisten aan boord moeten hebben.

Grote bedrijven hebben doorgaans een eigen ICT- en telecomafdeling en de CIO of IT-directeur is technisch gezien even onderlegd als wij. Zij worstelen eerder met de enorme complexiteit om oude en nieuwe systemen en technologieën aan elkaar te knopen. Bij fusies, acquisities en internationalisering moeten systemen en platformen worden geïntegreerd. Wendbaarheid en schaalbaarheid zijn dan de boodschap. Wij worden hier meestal ingeschakeld om strategische keuzes te helpen maken en continuïteit te verzekeren. Vaak zetten we samen als partner en co-ontwikkelaar trajecten en systemen op. We denken mee en kennen de architectuur.”

Van onze klanten horen we dat ons DNA een unieke meerwaarde biedt: the yellow vibe.
Geert Degezelle
CCO bij Telenet Business
Foto van Geert Degezelle, CCO bij Telenet Business

Yellow vibe

“Hoe wij het verschil maken? Met onze grondige kennis van de noden en uitdagingen van al die verschillende ondernemingen én met een aanbod dat daaraan tegemoetkomt. Van onze klanten horen we bovendien dat ons DNA een unieke meerwaarde biedt: the yellow vibe. Onze professionaliteit wordt gesmaakt. Idem dito voor het feit dat we flexibel en pragmatisch meedenken en graag de extra mile lopen. Dat komt vanuit onze ambitie om altijd te gaan voor langetermijnrelaties met onze klanten. Want we willen hen écht leren kennen.”

Sociale rol in de economie

“Als grote speler zijn we ons sterk bewust van onze sociale rol in onze economie. We vinden het onze taak om digitaliseringsprojecten structureel te ondersteunen en te investeren in innovatiebedrijven. Voorbeelden zijn Woestijnvis, The Park, Caviar, Connectify, Cybernetic Walrus en Triangle Factory. Die zijn actief in groeidomeinen als gaming, entertainment, VR … Niet alleen helpen wij hen groeien, we leren er ook zelf van.”

Telenet

  • telecomoperator
  • bedient particulieren en bedrijven
  • dochter van het Amerikaanse Liberty Global

Prijkt uw organisatie hier de volgende editie ook?

Verbindt u graag ook uw organisatie als sponsor aan de Flanders International Business Awards, het topevent voor internationaal ondernemen?