Flanders International Business Awards 2023 - Groepsfoto genomineerden Startup of the Year

Start-ups drijven innovatie en groei aan. Door hun nicheactiviteiten kiezen ze vaak meteen voor een internationaal parcours. Deze zogeheten born globals verdienen niet alleen een specifieke dienstverlening, maar ook een aparte categorie in Flanders International Business Awards. Voor ‘Startup of the Year’ nemen Loop Earplugs, Sensolus en TechWolf het tegen elkaar op. Vlak na de bekendmaking sprokkelden we eerste reacties.  

Loop Earplugs - Gehoorbescherming als modeaccessoire

Loop Earplugs werd opgericht door twee jeugdvrienden met tinnitus. De start-up uit Berchem hertekende in korte tijd zijn branche en maakte van zijn stijlvolle en altijd passende kwaliteitsoordoppen wereldwijd een gewild modeaccessoire. 

Dimitri O, Co-founder: “Startup of the Year winnen zou geweldig zijn voor het team. Zo’n officiële stempel van goedkeuring zou zeker helpen in onze zoektocht naar 100 nieuwe collega’s als onderdeel van onze groei, innovatie en uitbreidingsplannen.  

We geloven sterk dat geluid onze levens vormt. Het is onze missie om van oordoppen ‘earwear’ te maken en iedereen te inspireren om te leven op hun eigen volume. 4 miljoen Loop-dragers illustreren dat de behoefte groot is. Dagelijks streven we ernaar om oordoppen even evident te maken als een zonnebril. Zo pionieren we wereldwijd met een nieuwe categorie.”  

“Dagelijks streven we ernaar om oordoppen even evident te maken als een zonnebril. Zo pionieren we wereldwijd met een nieuwe categorie.”
Dimitri O
Co-founder Loop Earplugs
quote-image

Sensolus - De airtag van de industrie

Het Gentse Sensolus brengt het Internet of Things (IoT) naar de maak- en afvalverwerkingsindustrie. Het bedrijf biedt traceertechnologie waarmee bedrijven wereldwijd hun volledige toeleveringsketen kunnen volgen en optimaliseren.  

Kristoff Van Rattinghe, CEO: “Hoe hard je trein ook gaat internationaal, erkenning in eigen land blijft enorm belangrijk. Dus deze nominatie is de max!  

Op negen jaar tijd hebben we met onze vier founders en een fantastisch team onze plaats veroverd bij een rits industriële multinationals. Daar waren we al trots op, maar de nominatie voor ‘Startup of the Year’ doet daar nog een schepje bovenop. Eén ding is zeker: innovatie is een sterk exportproduct van Vlaanderen.”  

“Hoe hard je trein ook gaat internationaal, erkenning in eigen land blijft enorm belangrijk. Dus deze nominatie is de max!”
Kristoff Van Rattinghe
CEO Sensolus
quote-image

TechWolf - Made in Vlaanderen

TechWolf uit Gent helpt bedrijven de vaardigheden van hun medewerkers in kaart te brengen met artificiële intelligentie (AI). Zo stelt hun platform personeelsdiensten in verschillende landen in staat om datagedreven beslissingen te nemen.  

Mikaël Woornoo, founder: “Als een van de snelst groeiende AI-bedrijven van Europa zijn we trots op onze verankering. Van ingenieurstalent over subsidies tot kapitaal: TechWolf is helemaal gebouwd in Vlaanderen. Samen met de andere genomineerden voor ‘Startup of the Year’ tonen we dat het Vlaamse ecosysteem wel degelijk werkt voor techondernemingen.  

Verder is deze nominatie vooral een opsteker voor ons team, het is een belangrijke interne mijlpaal.” 

“Van ingenieurstalent over subsidies tot kapitaal: TechWolf is helemaal gebouwd in Vlaanderen.”
Mikaël Wornoo
Founder TechWolf
quote-image

Meer info over onze genomineerden?