Flanders International Business Awards 2023 - Groepsfoto genomineerden Exporters of the Year

Export is de motor van onze economie. Met de Flanders International Business Awards wil FIT dan ook sterke Vlaamse exportverhalen in de kijker zetten. De shortlist is bekend, net als de essentials van hun wedstrijddossier: Dewulf, Globachem en IndigoCare gaan de competitie aan. Vlak na de bekendmaking van de genomineerden sprokkelden we eerste reacties.  

Dewulf - Expertise brengt innovatie

Dewulf uit Roeselare ontwikkelt en bouwt al bijna 80 jaar landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen. Ze hebben vestigingen in België, Nederland en Roemenië en exporteren hun machines naar 37 landen wereldwijd. 

Peter Muyssen, Group Sales en Marketing Manager: “Als familiebedrijf van de derde generatie groeien we op een natuurlijke, gestage manier. Onze rijke expertise vormt de basis voor onze technische en technologische innovatie. Zo konden we opklimmen tot de wereldwijde nummer twee. Naast meer merkbekendheid buiten de eigen sector zal ‘Exporter of the Year’ ook in het buitenland nieuwe deuren openen, onder meer om extra dealers in nieuw te ontginnen regio’s toe te voegen aan ons verkoopnetwerk.”  

“Onze rijke expertise vormt de basis voor onze technische en technologische innovatie. Zo konden we opklimmen tot de wereldwijde nummer twee.”
Peter Muyssen
Group Sales en Marketing Manager Dewulf
quote-image

Globachem - De kroon op het werk

Familiebedrijf Globachem uit Sint-Truiden ontwikkelt, registreert en vermarkt gewasbeschermingsmiddelen. Ze zijn actief in 39 landen en richten zich vooral op grote landbouwlanden zoals Frankrijk, Duitsland, het VK, Polen en later ook Brazilië. 

Koen Quaghebeur, co-CEO: “Vanaf nul hebben we dit bedrijf opgebouwd, op één generatie tijd. En niet onder de kerktoren, maar internationaal. Ondanks het complexe wetgevende kader wisten we onze plek te bemachtigen in elk van die exportmarkten. Vorig jaar maakten we een serieuze omzetsprong, we investeren in de uitbreiding van ons bedrijfsgebouw en we zijn ambitieus. ‘Exporter of the Year’ worden, zou de kroon op het werk zijn.” 

“Vanaf nul hebben we dit bedrijf opgebouwd, op één generatie tijd. En niet onder de kerktoren, maar internationaal.”
Koen Quaghebeur
co-CEO Globachem
quote-image

IndigoCare - Flexibiliteit, creativiteit en teamwork in DNA

IndigoCare uit Tessenderlo ontwikkelt en produceert het slimme oproepsysteem iCall voor ziekenhuizen en woonzorgcentra. Al meer dan 100.000 bedden in 56 landen wereldwijd zijn al uitgerust met het iCall-systeem.  

Jan Beckers, Export Manager: “Flexibiliteit en teamwork zijn essentieel in onze filosofie. We werken zeer nauw samen met onze partners in 56 landen wereldwijd en met onze technologiepartners, zodat we blijvend unieke en tailormade oplossingen kunnen aanbieden. Dat is zonder meer dé sterkte van IndigoCare. Deze nominatie een complete verrassing noemen? Daar zou ik onze collega’s tekort mee doen. Het is immers een mooie erkenning voor de vele jaren van keihard en innovatief werken. Onze ervaringen willen we zeker blijven delen als exportambassadeur, want er zijn zeer veel Vlaamse bedrijven die alles in huis hebben om de wereld te veroveren.” 

“Flexibiliteit, creativiteit en teamwork, het zit in ons DNA en zijn absoluut dé sterktes van IndigoCare.”
Jan Beckers
Export Manager IndigoCare
quote-image

Meer info over onze genomineerden?