In Beerse bouwt Aurubis een state-of-the-artfaciliteit voor de verwerking van het anodeslib – wat ontstaat bij elektrolytische koperraffinage – uit onder meer de fabriek in Beerse. Met deze eigen innovatieve technologie, Advance Sludge Processing by Aurubis (ASPA), kan Aurubis edelmetalen, tin en lood winnen uit dat tussenproduct.

Ook de vestiging in Olen krijgt een ultramoderne en energie-efficiënte recyclage-installatie. Dankzij investeringsproject BOB (Bleed Olen Beerse) zal het bedrijf koper en nikkel uit het bleed – vroeger een afvalproduct bij de winning van metalen – kunnen halen van zijn fabrieken in Olen en Beerse. Zo maakt het de cirkel rond.

Uit deze optimaal gerecycleerde metalen wil Aurubis opnieuw waarde creëren, ze verantwoordelijk inzetten en zo bijdragen tot een Europese circulaire economie. Gezien de snelle evoluties in digitalisering en e-mobility waarin deze metalen onontbeerlijk zijn, heeft deze groeistrategie een grote ecologische en maatschappelijke impact. Ook versterkt het de rol van Vlaanderen als ‘metal valley’.

Foto van Managing Director Dirk Vandenberghe, Aurubis, genomineerd voor ‘Foreign Investor of the Year 2023’
Managing Director Dirk Vandenberghe, Aurubis, genomineerd voor ‘Foreign Investor of the Year 2023’

ID Aurubis

  • Type investering: uitbreidingsproject

  • Locatie investering: Olen en Beerse

  • Investeringsbedrag: € 103 miljoen

  • Jobcreatie in Vlaanderen: 52 jobs

  • www.aurubis.com/olen

Foto: Managing Director Dirk Vandenberghe, Aurubis

Flanders International Business Awards 2023