Een exportbedrijf, een buitenlandse investeerder én een start-up bekronen die onze regio doen schitteren tot ver buiten de grenzen: dat is de inzet van de eerste editie van de Flanders International Business Awards op 20 september 2023. Nog tot 31 mei 2023 lopen de inschrijvingen voor de ‘Exporter of the Year’, ’Foreign Investor of the Year’ en ‘Startup of the Year’.

Eén awardshow, één podium, één moment 

Met de Leeuw van de Export (21 edities), die uitzonderlijke Vlaamse exportprestaties bekroonde, en de Foreign Investment Trophy (10 edities) voor opmerkelijke buitenlandse investeringen, hebben de Flanders International Business Awards twee illustere voorgangers. Maar voortaan wil FIT exporteurs, investeerders en start-ups bekronen via één wedstrijd, want samen bepalen ze in sterke mate de dynamiek van onze Vlaamse economie.  

FIT wil zijn unieke wereldwijde netwerk nog sterker ter beschikking stellen van internationaal ondernemend Vlaanderen. Dat netwerk spoort synergieën op en connecteert de Vlaamse ecosystemen slim met ecosystemen wereldwijd. 

"Hightech, de digitale en groene transitie, start-ups die steeds sneller de wijde wereld intrekken … Het moment is nu: internationaal ondernemen evolueert razendsnel en de geopolitieke uitdagingen zijn niet min. Met de Flanders International Business Awards onderstreept FIT zijn unieke verbindende kracht in een complexe en competitieve wereld en versterkt het zijn merkidentiteit. Eén awardshow, één podium, één moment: een logische stap voor FIT en een feest voor internationaal ondernemend Vlaanderen."
Joy Donné
CEO van Flanders Investment & Trade
quote-image

Eindjury van experten uit de economische wereld  

Bedrijven kunnen zich vanaf vandaag kandidaat stellen in één van de drie categorieën. Na afsluiting van de inschrijvingen op 31 mei haalt de vakjury er per categorie drie genomineerden uit die internationaal stevig in hun schoenen staan. Concreet: ze leggen een robuuste strategie voor, werken samen over bedrijfsmuren en grenzen, en ze hebben al de versterkende kracht van FIT ervaren.   

Die negen genomineerden verdedigen begin september hun kandidatuur voor een eindjury met bedrijfsleiders en experten uit de economische wereld. 

Prijsuitreiking op 20 september 

Op 20 september volgt de ontknoping in de iconische Skyhall van Brussels Airport met een wervelende prijsuitreiking waarbij inzicht, entertainment en inspiratie centraal staan. Daar zullen Vlaams minister-president Jan Jambon en Joy Donné, CEO van FIT, de Exporter of the Year, Foreign Investor of the Year en Startup of the Year bekendmaken.